Facebook pagina Plat Gespöld 19 maart 2016
De Jan Ottink Band
wint met het lied Maak Mie Wakker van de gelijknamige CD de Gelderse Kleiroze 2015.

Uit handen van Annette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre, ontving Jan Ottink zaterdagavond 19 maart in Erve Kots de door cliënten van Klei en Kunst/Elver in 't Brewinc gemaakte Kleiroze en daarmee de vakjuryprijs.
De burgemeester liet Jan als een zeer gelukkig mens van het podium stappen om hem vervolgens weer terug te roepen voor de publieksprijs. De door Omroep Gelderland opgezette digitale stemming wees de Jan Ottink Band met 23% van de stemmen nadrukkelijk aan als winnaar.
De totaal overblufte Jan Ottink kon alleen maar uitroepen dat hij met die publieksprijs 'haevig blie en onmundig gelukkig' was.

de Stentor 19 maart 2016
Muzikant Jan Ottink uit Lochem wint Gelderse prijs voor streektaalmuziek
LOCHEM - Muzikant Jan Ottink uit Lochem heeft de Gelderse Kleiroze 2015 gewonnen, de prijs voor streektaalmuziek uit Achterhoek en Liemers.

De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens het dialectfestival Plat Gespöld in Lievelde. Jan Ottink Band kreeg de Gelderse Kleiroze voor het nummer 'Maak mie wakker'.

De jury koos het nummer uit tien genomineerde liedjes in de streektaal. Het winnende nummer is de titelsong van het album dat Jan Ottink afgelopen jaar heeft uitgebracht. Ottink noemt het winnen van de prijs op zijn website 'Onmundig mooi'.

 


Jan Ottink Band  jan@janottinkband.nl  0573 - 256788 Facebook twitter
© 2013-2016 BUG Hunter webdesign